Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

x-factor 2: Απίστευτο! Αλλοίωσαν τη φωνή παίκτη!

Η αλήθεια είναι ότι ήμουνα λίγο υποψιασμένος γιατί ξέρω τι θαύματα μπορεί να κάνει η σημερινή τεχνολογία στον τομέα της επεξεργασίας του ήχου...
Αυτό που είδα όμως δεν ήταν θαύμα....

Στις οντισιόν του x factor 2 στην Κύπρο, ένας διαγωνιζόμενος που είχε δοκιμάσει την τύχη του και πέρσι (με καταστροφικά αποτελέσματα) επέστρεψε με νέα εφόδια, μια αποκρουστική συμπεριφορά, μια ασυγκράτητη γλώσσα και με ειλημμένη την απόφαση από πριν, να μπει με τσαμπουκά και να επιτεθεί σε όποιον τολμήσει να του πει ότι δεν έχει ταλέντο.

Αφού λοιπόν ισοπέδωσε τα "Λαδάδικα" του μεγάλου Τόκα (τραγουδημένο από Μητροπάνο), οι κριτές χωρίς ιδιαίτερο τακτ γκρέμισαν για άλλη μια φορά τα όνειρά του και στέρησαν τον κόσμο από το ταλέντο του...

Ο απογοητευμένος διαγωνιζόμενος αντέδρασε, αυθαδίασε, έβρισε και έφυγε...

Αργότερα όταν το οπτικοακουστικό υλικό έφτασε στα στούντιο της Αθήνας, κάποιο σαΐνi στο μοντάζ είτε παίρνοντας πρωτοβουλία είτε ακολουθώντας εντολές ανωτέρου ή κριτή, χρησιμοποίησε κάποιο εφέ στην έτσι κι αλλιώς άσχημη φωνή του εν λόγω παίκτη προσθέτοντας έντονο και παράφωνο vibrato (τρεμούλιασμα - κυματισμός της φωνής) για να κάνει την φωνή να ακούγεται ακόμα πιο άθλια και να περάσει έτσι πιο εύκολα η εικόνα που χρειαζόταν να περάσει...

Δείτε το video...

Περιμένω τις απόψεις σας...



4 σχόλια:

  1. ...με εφφέ ή χωρίς, ο τύπος ήταν τρισάθλιος. Αν ήμουν ο παραγωγός όχι μόνο vibrato θα του έβαζα, αλλά και ότι άλλο θα βοηθούσε και τον ίδιο να ρεζιλευτεί (κάτι που έκανε και μόνος του αλλωστε με την αποκρουστική... "ερμηνεία" και απαράδεκτη συμπεριφορά του) αλλά και άλλα ψώνια να φροντίσουν να μάθουν τι σημαίνει η λέξη ταλέντο πριν πάνε σε TALENT show.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασχετο το θεμα αν είναι καλος ή οχι.Ειναι θέμα ηθικής. Το παιδι μπορει οπως λες να μην ειναι καλό αλλα αν το κανανε μια φορα μπορει να το κανουν και δευτερη σε ενα παιδί με ταλεντο επειδή δεν τους αρεσε η φάτσα του π.χ. Ειμαι ηχολήπτης σε στούντιο και ξέρω ακριβώς πως γίνετε αυτο το εφφέ. Λεγετε antares autotune και χρησιμοποιείτε για διόρθωση τονικών προβλημάτων, αλλά αν το βαλεις λαθος τόνο γινετε αυτο που ακουσαμε. Απο ηθικής αποψης για το X factor είναι απαράδεκτο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι εμφανεστατη η αλλοιωση της φωνης με εφε απο καποιο προγραμμα επεξεργασιας ηχου. Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι ο εν λογω υποψηφιος εχει και τα απαραιτητα προσοντα για να λαβει μερος στο X-Factor. Ομως συμφωνω και επαυξανω οτι ειναι απαραδεκτο να γινεται αλλοιωση στη φωνη ενος υποψηφιου για τον οποιοδηποτε λογο.
    Να πω ομως κατι ακομα.
    Ο ηχος στο εξωτερικο λινκ, αυτο που φαινεται στο βιντεο και αυτο που ακουσαμε εμεις απο τους δεκτες μας σιγουρα δεν ειναι ο ιδιος με αυτον που ακουσαν οι κριτες, δηλαδη, το φυσικο ηχο της φωνης του υποψηφιου. Και αυτο επισης ειναι εμφανεστατο γιατι οι παικτες τραγουδουν χωρις pa χωρις μικροφωνο και μονιτορς προς την επιτροπη και τους εαυτους τους.

    Αυτα τα λιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έτυχε να δω αυτή την εκπομπή και είχα απορία πως οι κριτές δε σχολίασαν αυτά τα vibrata της φωνής που είναι αρκετά δύσκολο να γίνουν. τώρα κατάλαβα!!

    και κάτι άλλο.. συγγνώμη μαρία κοψοφλέβα.. κοροϊδεύεις;;
    ό,τι πιο αληθινό, ό,τι πιο ρομαντικό έχει γραφτεί ποτέ είναι σε αυτό το blog που κοροϊδεύεις.. το έχω διαβάσει όλο..
    το μελαγχολικό είναι κοψοφλέβικο ε; όχι ρε, θα είμαστε οι "ευτυχισμένοι" του facebook, πάντα χαρούμενοι..
    δεν είναι περίεργο που δε βλέπεις την ομορφιά του όμως.. τόσες ομορφιές παιρνούν από δίπλα μας κι εμείς τις ψάχνουμε αλλού..

    πες με και μένα κοψοφλέβα τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή