Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Dulce Pontes - Μια ντίβα στην μικρή μας Κύπρο


Είχα κάτι προσκλήσεις από την δουλειά μου και πήγα κι εγώ να δω την Dulce Pontes, τον πορτογαλικό θρύλο του τραγουδιού στην τάφρο Ντ'Αβίλα.

Η τραγουδίστρια ξεκίνησε την συναυλία με κάποια από τα όχι και τόσο γνωστά κομμάτια της (κατ' ακρίβεια ένα κομμάτι της είναι γνωστό - το Cancao do mar). Πράγματι υπήρχαν κάποια προβλήματα με τον ήχο...

Σε κάποια στιγμή σηκώθηκα και προσπάθησα να πλησιάσω την σκηνή για να βγάλω μερικές φωτογραφίες... Είχα προσέξει εκείνη τη στιγμή ότι κανένας δεν είχε φωτογραφική μηχανή και ότι δεν είχα δει άλλο φλας να ανάβει στον χώρο αλλά είπα ότι θα ναι τυχαίο.

Στέκομαι λοιπόν σε μια άκρη και πίσω από τις πρώτες σειρές των θεατών και απαθανατίζω την Pontes την ώρα που έχει τελειώσει ένα τραγούδι και δέχεται το χειροκρότημα. Αμέσως μια γυναίκα της εταιρείας ασφαλείας με πλησίασε και μου είπε με αυστηρό ύφος: "τέλος κύριε, δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες. Μόνο χωρίς φλας και μόνο τα πρώτα 15 λεπτά επιτρέπονταν" (δηλαδή μετά δεν επιτρέπονταν ούτε χωρίς φλας.

Εντάξει κυρία Dulce, δεν είσαι και ο Χατζηγιάννης να τραγουδάς και να έχεις τα φλας να αστράφτουν ούτε θα σου πέταγα και γαρύφαλλα στο κεφάλι σαν τραγουδίστρια σε πίστα σκυλλομάγαζου, αλλά να απαγορεύσεις τις φωτογραφίες; Ακόμα και χωρίς φλας, ακόμα και στο ενδιάμεσο των τραγουδιών; Έχω πάει σε συναυλίες κλασσικής μουσικής σε κλειστές αίθουσες κονσερβατορίων και τέτοιες απαιτήσεις δεν είδα!

Υπέθεσα ότι στην τάφρο ντ'αβύλα σε ένα τεράστιο χώρο στάθμευσης με τους αλλοδαπούς να κάθονται στα τείχη με τα πόδια να κρέμονται, δεν θα υπήρχε τόση αυστηρότητα.

Η fadista (fado = μοίρα, πεπρωμένο - είδος παραδοσιακού πορτογαλικού τραγουδιού) τραγούδησε για περίπου 1,5 ώρα και μετά μας άφησε. Κάνοντας πρώτα το όλο στημένο σκηνικό του φέυγω, όχι μην φεύγεις θέλουμε κι άλλο, καλά εντάξει έρχομαι σας λέω άλλα 2 τραγούδια και μετά φεύγω τελείως.

Και ακούω που λέτε χθες ότι η Dulce Pontes άφησε στα κρύα του λουτρού τους θαυμαστές της και τον δήμο Πάφου αφού ακύρωσε την συναυλία της στην πλατεία κάστρου γιατί δεν ήταν ικανοποιημένη από την ηχητική κάλυψη της πρώτης συναυλίας.

Σας πέφτει λίγη η Κύπρος τελικά κυρία Pontes!

Α ναι! Σε περίπτωση που δεν έχετε ιδέα ποια είναι η Dulce Pontes...

http://en.wikipedia.org/wiki/Dulce_Pontes

Ορίστε η "παράνομη" φωτογραφία (προϊόν εγκλήματος)


P9240019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου